Wednesday, 3 April 2013

Projek Akhir Semester.

zzaaazzzzss...... perkara paling gembira dalam hidup bila kita tak payah nak fikir belajar lagi selama 5 bulan... huaaaa. Syoknya cuti dari segala assignment bagai yang nak pecah otak semua. Haha, dunia ini aku yang PUNYA*. :p 
Segala penat lelah agak and teramat berbaloi bila dah berakhirnya final year. tapi perjuangan masih belum habis, In Sha Allah akan sambung untuk bulan sembilan akan datang. In Sha Allah. Sedikit sebanyak nak cerita pasai Projek yang kitorang dah siapkan selama 1 sem akhir ni. Nisa ada partner dalam buat projek ni, nama dia Nisya. hehe, nama nak sama dah. Kami Buat satu produk yang bernama "ReKam" lebih dikenali sebagai "Sistem Penstabil Kamera." kalau nak taw lebih lanjut boleh tengok kat gambar-gambar kami orang buat kat bawah ni la. harap korang enjoy dengan hasil titik peluh kami selama 4 bulan nak siapkan produk and report. Tak lupa juga atas dorongan supervisor a.k.a lecturer kiteorang En.Meen yang banyak membantu, and sokongan mak abah. Tanpa dorongan mereka, kami tidak akan sampai ke tahap ni. :)











ujian untuk pusingan 360 darjah.

Mereka sangat sporting!

ade ghupe tension pon ade daa.. haha.

Alhamdullilah, tamat shooting. haha. lebau da senyum tu! :D

hasil produk kami "ReKam" penstabil kamera mengikuti tema "kitar semula".

terima kasih rakan seperjuangan kerana sanggup bersama - sama memperjuangkan hingga penghabisan bersama. Kalau ada apa - apa pertanyaan, or nak kongsi ilmu, boleh la hanta email at gadisbintang92@gmail.com.
Kepada jurukamera diluar sana yang berminat, boleh pm saya. :p ramai cakap produk kami diluar sana capai hingga RM2000++. tapi kami dapat hasilkan tak sampai RM1000 pon. Kebanyakan barang yang kami guna pun dari bahan terpakai. Renung - renungkan. ;)





4 comments:

  1. wah sgt kreatif, teringat zaman buat final project dulu2 ^_^

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. is that you mat nije? kui kui.. thanks tlg jwbkan.

      Delete